Het blazersensemble WINDKRACHT 10 werd in 1979 door toenmalige leden van het Haags Instrumtaal Jeugd Ensemble opgericht en maakt sinds 1993 deel uit van de Voorburgse muziekvereniging St. Caecilia. Enkele leden van het eerste uur spelen nog steeds in het ensemble, maar Windkracht 10 heeft inmiddels ook jonge leden. Windkracht 10 vormt een hecht ensemble, het vierde vorig jaar zijn 40-jarig bestaan met een grote reünie, masterclasses door de leden van het rietblazerskwintet Calefax en een eigen concert.

Het ensemble staat sinds 1984 onder de bezielende leiding van Ali Groen. In de loop der jaren heeft Windkracht 10 een zeer groot repertoire opgebouwd, van klassiek tot hedendaags. Speciaal voor het ensemble werden werken gecomponeerd en gearrangeerd. Veel arrangementen zijn door leden van het ensemble zelf gemaakt.

Windkracht 10 verzorgt eigen concerten, educatieve projecten voor kinderen, concerten in zorginstellingen met speciaal repertoire, begeleidingen van koren en dansers, etc. Windkracht maakt ook regelmatig tournees naar het buitenland. 

Tijdens het Huygens Festival zal Windkracht 10 zich zowel in volledige, als ook in kleinere bezettingen laten horen.

Programma Huygensfestival

  • Ludwig van Beethoven: Trio B-dur op.87 (1795) door Christ de Jong (klarinet), Thetmar Joosting (fagot) en Hetty Burgers (klarinet)
  • Joseph Wölfl: Trio in Es-Dur(eind 18de eeuw)
  • Jean Francaix: Sept danses (1971) (gehele ensemble)
  • Jacques Ibert: Trio d’anches (1935) door Esther Steffens (fagot), Charles Fransen (hobo) en Erik
  • Jean Françaix: Sept danses (1971) - d'après le ballet "Les malheurs de Sophie" pour 10 instruments à vent - Partijenset. Snelle en betrouwbare levering