Het Huygens Festival dat van 11-13 september plaats vindt is via Midvliet TV (kanaal Ziggo 41) te volgen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Eerder was al duidelijk dat het festival der klassieke muziek in aangepaste vorm door zou gaan, ondanks corona.

Nieuw dit jaar is de creatiewedstrijd ‘Für Elise’. Daarnaast is een extra podium voor dans in Anna Vastgoed, Herenstraat 42 Voorburg.

De optredens in en voor horeca en winkels zijn helaas vervallen. Jammer genoeg konden de jonge musici uit het buitenland niet afreizen. Deze musici worden vertegenwoordigd door hier in Nederland wonende musici met hun komaf uit Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije.

Het Huygens Festival zet zich in om haar locaties in het licht van corona zo veilig mogelijk te maken en doet een beroep op alle bezoekers zich aan de 1,5 meter afstand regel te houden en bij binnenkomst de handen te ontsmetten. Zij vragen iedereen die onverhoopt last krijgt van verschijnselen die op corona kunnen duiden, zich af te melden.

De gratis tickets voor het Huygens Festival zijn verkrijgbaar via klassiekemuziek.nl/huygens-festival. Aan de deur kunnen kaarten worden afgegeven als er nog beschikbare plaatsen zijn.