Steije Maurer (2004) werd geboren in Nieuwegein. Zijn muzikale interesse was al op zeer jonge leeftijd zichtbaar. Op vijfjarige leeftijd begon hij met slagwerklessen (marimba en djembé) bij PI-muziek voor kleuters op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vervolgens ging hij verder met lessen op het JongKC in Den Haag. Na lessen te hebben gevolgd bij Anneloes Meijer en Johannes Terpstra heeft hij sinds 2014 les van Martin Ansink. Vanaf groep 8 zit Steije op de school voor Jong Talent in Den Haag. Hier studeert hij snare-drum, set-up stukken, pauken. Sinds september 2018 studeert Steije daarnaast marimba bij Ramon Lormans aan de Percussion Friends Sweelinck Academie in Amsterdam. Steije is ritmisch zeer gedreven, maar houdt ook erg van harmonieën en klankkleuren. Daarom is de marimba zijn favoriete instrument.

In 2016 behaalde Steije de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Dit resulteerde in een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Paul Witteman was er ook en nodigde hem uit voor een optreden in Podium Witteman. In 2017 behaalde Steije de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Regio Zuid 1. In de landelijke finale van ditzelfde concours behaalde hij de tweede prijs en kreeg hij de Persprijs. Deze prijs stelde hem in staat van 1 tot 5 september 2017 een prachtige reis te maken naar Lausanne, Zwitserland. Tijdens het Keiko Abe Lausanne International Marimba Academy (KALIMA) hoorde hij Keiko Abe optreden en luisterde naar tal van toonaangevende marimba-specialisten die allemaal op uitnodiging van Keiko Abe naar Lausanne zijn afgereisd.

Steije mocht masterclasses bijwonen, kreeg zelf les van het beroemde Tchiki-Duo en speelde als één van de jongste deelnemers tijdens het Asia Connection concert in de grote zaal van het conservatorium van Lausanne.
Kort daarna werd Steije uitgenodigd om op 18 en 19 november 2017 les te nemen bij Keiko Abe tijdens het slagwerkfestival “Beat It” in Brugge. In april 2018 is Steije op uitnodiging van Keiko Abe naar Japan geweest om daar op te treden op een marimba-festival in Hiroshima. Hier heeft hij ook een stuk samen met haar uitgevoerd.

In juli 2020 nam Steije deel aan het internationale Boulder Bach Festival's World Bach Competition, Hier behaalde hij in de categorie High School de eerste prijs. Dankzij steun van het Prins Bernhard Fonds, het Christina Concours en Adams Percussion in Thorn is Steije sinds juni 2018 de gelukkige eigenaar van een prachtige Adams marimba.