Op deze ongetwijfeld zonnige zondagmiddag zorgen Sergey & friends voor een goed gevoel, een lekker lui zondagmiddaggevoel. Met muziek om heerlijk bij weg te dromen en mee te leven met de strijkersklanken van Janacek, Schubert en Villa-Lobos. Een zalige zondag!

Na zijn conservatoriumstudies in Sint-Petersburg, Groningen en Amsterdam heeft Sergey Arseniev bijna tien jaar bij het Residentie Orkest in Den Haag gespeeld. Daarna in Amsterdam, bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. En nu is hij violist in het Nederlands Kamerorkest. Daaromheen was er altijd kamermuziek in alle denkbare bezettingen.

Vandaag gaat hij kwartetten met zijn vrienden en familie. Mara Oosterbaan werkt nog steeds bij het Residentie Orkest en viert haar weekend op maandag, zoals iedere musicus. Anna Magdalena den Herder, plaatsvervangend aanvoerder altviool bij het Nederlands Kamerorkest, is de op een na jongste van dertien kinderen van de Den Herder-familie. Jobine is de oudste stiefdochter van Sergey. Net afgestudeerd aan de Royal College of Music in Londen, heeft Jobine dit jaar vier hele lange dagen haar cello moeten missen tijdens haar vakantie in Marokko. De rest van de zomer speelde ze op festivals in Florence, Chili, Overijssel, Frankrijk en Denemarken. Zelf woont Sergey al zijn halve leven in Nederland en is hij precies tien jaar ingeburgerd in Voorburg.

Geniet van Sergey & friends!

Mara Oosterbaan:

Anna Magdalena den Herder:

Jobine Siekman: