Nadia Askarova is concertpianiste, docente voor moderne en historische klavieren, waaronder fortepiano en orgel, en de eigenaar van Muziek&Theater 't hART in Voorburg: www.hartvoorburg.nl 

Zij is Cum laude afgestudeerd aan de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale opleiding. Nadia richtte zich op het onderzoek naar de samenhang van retorica en motieven- en getallensymboliek in de klavierwerken van J. S. Bach. 

Van 1997 t/m 2000 heeft Nadia internationale studie-en-stage programma ‘J.S. Bach- Interpretationen’ gedaan onder begeleiding van Professor Walter Blankenheim in Duitsland. In 2003 verleende UNESCO haar de Constantijn Huygens beurs ten behoeve van haar Master studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij heeft moderne en historische klavieren gestudeerd bij Naum Grubert en Bart van Oort. Nadia is Eerste Prijs winnares van drie prestigieuze internationale piano concoursen. Van 2005 t/m 2007 was zij het gezicht van Bechstein Center Benelux en tevens docente van Bechstein Association of Piano Education.