Douwe Eisses (2004), is met cello begonnen op 4 jarige leeftijd. Ik wilde eerst viool, maar vond cello toch stoerder. Vanaf mijn 10e heb ik les gehad van Wiesje van Eersel in de Jong Talentklas op het conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 heb ik les van Matthijs Broersma. Vanaf 2017 zit ik op het Gymnasium Haganum óók in Den Haag. Samen met Dominique Seelen en Claire Schuurmans vorm ik het DoC-trio en met Claire het DoC-duo. Wij treden zo nu en dan ergens op en hebben meegedaan aan het Prinses Christina Concours waar we de aanmoedigingsprijs hebben ontvangen.

Sinds de herfst van 2018 speel ik in Jeugdorkest Nederland en zit ik in het AKO, het orkest van het conservatorium van Den Haag voor kinderen uit de Jong Talent-afdeling en speel ik daarnaast nog in symfonieorkest Viotta.

Ik vind het leuk om zo nu en dan van een hele goede cellist les te hebben en heb daarom masterclasses gevolgd bij o.a. Pieter Wispelwey, Larissa Groeneveld en Harro Ruijsenaars. Ook luister ik graag naar het Concertgebouworkest en ga vaak naar hun concerten. Dat ik met een mooie strijkstok van het NMF én op een prachtige cello van het NMF mag spelen vind ik heel bijzonder. Het is een hele mooie cello met een mooi en warm geluid. Ik ben er ontzettend blij mee!

Naast cellospelen houd ik erg van tennis en skiën. Met tennis doe ik ook mee aan de tenniscompetitie.