Het Amaryllis Ensemble bestaat uit drie musici: Liat Alkan-Heymann - Sopraan, Rani Heymann - Klarinet, en Uzi Heymann - Piano. De unieke combinatie van de menselijke stem met de klank van de klarinet en de piano geeft een breed, kleurrijk assortiment aan repertoire. De concerten bevatten kamer muziekstukken die speciaal geschreven zijn voor deze bijzondere combinatie van instrumenten. Met daarnaast duetten voor klarinet en piano, voor sopraan en piano en solostukken voor piano.

De combinatie van klassieke, romantische en 20e-eeuwse muziek samen met Israëlische muziek vormt een prachtig harmonieus programma.

Rani Heymann - Klarinet
Rani Heymann is geboren in Israël. Hij studeerde in 1995 af aan de Rubin Academy of Music in Jeruzalem bij dhr. Ilan Schul. Hij vervolgde zijn studie aan de Indiana University bij Prof. James Campbell waar hij een studiebeurs op grond van uitmuntendheid ontving. In 2000 studeerde hij met een graduate Solisten diploma af. Rani was een van de oprichters van het Israëlische muziekensemble Kaprizma waarmee hij optrad in Israël en in Europa. Ook werkte hij mee aan twee projecten met het Parijse Ensemble Intercontemporain. Rani speelt in het Amaryllis Ensemble waarmee hij optrad in de Verenigde Staten, Israël, Europa en Brazilië. In 2003 werkte hij samen met de componiste Marion Von Tilzer. Samen speelden ze in het Concertgebouw in Amsterdam en namen ze een cd op in 2007. In 2008 speelde Rani in het “Peter de Grote Festival” in Groningen. Hij werkt al jaren samen met zijn broer, de pianist Uzi Heymann. Samen verkennen ze het repertoire voor klarinet en piano en spelen samen met verschillende musici bij kamermuziekconcerten. Rani is een klarinet docent bij de American School of The Hague en The European School of The Hague, kamermuziek docent en bestuurslid bij het International Center for Ensembles in Wassenaar.

Liat Alkan-Heymann - Sopraan
Liat Alkan-Heymann is geboren in Jeruzalem, Israël. Zij behaalde haar bachelor diploma aan de Rubin Muziekacademie in Jeruzalem bij Miryam Melzer in 1997. Vervolgens behaalde zij in 2000 haar graduate degree muziekuitvoering aan de Jacobs School of Music – Universiteit van Indiana bij Alan Bennett. Liat ontving in de jaren 1998-2002 een studiebeurs op grond van uitmuntendheid van de prestigieuze Sharet Foundation. Zij trad als solist o.m. op met het Jerusalem Academy Kamerorkest, het Jerusalem Symphonie Orkest, en het Israeli Sinfonietta. In 2003 trad zij op bij de 4 mei herdenking in de Nieuwe Kerk in aanwezigheid van Koningin Beatrix en in 2007 bij het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw. Ze treedt vaak op tijdens kamermuziekconcerten met verschillende ensembles. Liat woont tegenwoordig in Nederland, waar ze optreedt en een lespraktijk heeft. Zij is de dirigent van de ASH Community Choir, en is kamermuziek docent en bestuurslid bij het International Center for Ensembles in Wassenaar.

Uzi Heymann - Piano
Uzi Heymann (geboren in Israël) studeerde in 1995 af aan de Rubin Muziekacademie te Jeruzalem onder begeleiding van Professor Bracha Eden en Dr. Asaf Zohar. In 1997 ontving hij
op grond van uitmuntendheid een studiebeurs voor Indiana University (USA), waar hij onder begeleiding van Professor Leonard Hokanson zijn graduate Solisten diploma behaalde in 2000. Hij heeft met verschillende ensembles en zangers in diverse landen opgetreden, waaronder Israel, Brazilië en de Verenigde Staten. In 2004 heeft hij in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam deelgenomen aan een speciale uitvoering van “Dances” van Louis Andriessen. Daarnaast treedt hij geregeld op als solist en met zijn broer, de klarinettist Rani Heymann, met wie hij in diverse bezettingen samenwerkt met verschillende musici. Uzi geeft ook al vele jaren pianoles aan de American School of The Hague en is kamermuziek docent en bestuurslid bij het International Center for Ensembles in Wassenaar. 

Programma

  • Conradin Kreutzer - Das Mühlrad
  • Terence Greaves - A Garden of Weeds
  • Paul Ben Haim - Sefardic melody uit Three Songs Without Words
  • Frans Schubert - Ganymed 
  • Johannes Brahms - Geistliches Wiegenlied, Op.91, No.2
  • een Jiddische lied - Roszinkes mit mandeln