De Armeense Culturele Vereniging Abovian in Den Haag heeft een jeugdzanggroep onder leiding van Svetlana Aghadjanyan en een jeugddansgroep onder leiding van Lusik Nersesyan.

Abovian is de naam van de Armeense Culturele Vereniging in Den Haag, al sinds 1984!

Het Abovian jeugdkoor en de Abovian jeugddansgroep zijn al bij vele gelegenheden opgetreden, van het UIT-festival, tot Parkpop, Escampfestival en Embassyfestival. Afgelopen juli traden ze op voor de Haagse Culturele Festival en Parade, waar ze de eerste prijs behaalden. Op 7 september openen  met hun zang- en dansoptreden het programma op het Embassy Festival op het Haagse Lange Voorhout. Zorg dat u dit optreden niet mist!
 
De jeugddansgroep Abovian, opgericht in 2012, oefent wekelijks in het gebouw van de Armeense Culturele Vereniging Abovian.
Onder gedreven leiding, zoals recent door de nieuwe lerares van de groep, mw Lusik Nersesyan heeft de groep zich tot een enthousiast en goed gedisciplineerd ensemble ontwikkeld, dat een welkome gast is op vele festivals; ze traden met Armeense dansen zelfs op in Martigues, Frankrijk.