Oude Kerk, Voorburg

Adres: 
Herenstraat 77
2271 CC Voorburg

Schola Cantorum

Schola Cantorum van de parochies St. Maarten en Petrus en Paulus te Voorburg en Leidschendam

Selectie wisselende gezangen uit de liturgie van onderstaande feestdagen:

Kerstmis:

Introitus              Puer natus est nobis 47

Alleluia                 Dies sanctificatus 49

Pasen:

Introitus:             Resurrexi et adhuc tecum sum 196

Graduale             Haec dies 196

Sequentie          Victimae paschali laudes 198

Offertorium       Dextera Domini 194

Pinksteren:

Open Orgeldag

Tijdens het weekeinde van Open Monumenten Dag is er op zaterdagochtend-, en middag een speciaal programma in de Oude Kerk rondom de Koning der instrumenten (in ieder geval volgens Radio 4 presentator Sander Zwiep), de twee bijzondere orgels. Het programma wisselt orgelconcerten van befaamde organisten als Peter van Dijk, Aart Bergwerff en huisorganist Jan Droogers af met verschillende andere muzikale hoogstandjes en rondleidingen door de kerk.

10.00 - 10.15     Orgelconcert  door Jan Droogers

10.15 - 10.30     Opening door burgemeester Tigelaar

Internationaal Stedenbanden jeugdorkest

Het gelegenheidsorkest van de verschillende internationale Stedenbanden en de winnaars van de Voorburgse Talentenloods (ensemble Prima Vera) zullen samen een concert geven in de Oude Kerk in Voorburg onder leiding van de befaamde dirigent Wim Steinmann.

De jeugdige talenten worden tijdens het festival weekeinde ook gecoached door de ervaren musici Justyna Briefjes en Petra Wolters, zij hebben bezoekers van het Huygensfestival in 2017 ook al laten genieten van hun optreden met het REVOLVE ensemble en als coach tijdens de masterclass voor de jeugd!

Ivo Janssen (piano) - Canto Ostinato

Ivo Janssen (Venlo, 1963) studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tussen 1986 en 1990 won hij een aantal prijzen, waaronder de Jacques Vonk Prijs, die hem in staat stelde zijn studie in het buitenland voort te zetten bij onder andere Robert Levin.

Sinds zijn debuut in het Concertgebouw in 1988 treedt Ivo Janssen regelmatig op in Nederland, en ook in Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en de VS. Onder vele anderen speelde hij samen met Heinrich Schiff, Janine Jansen, Han de Vries en Charlotte Margiono.

Aart Bergwerff (orgel)

Aart Bergwerff heeft een passie voor het klassieke repertoire, met name dat van Joh. Seb. Bach, maar zoekt bovendien nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen en maakte hij de voorstelling 'East meets West' met derwisj danser Kadir Sonuk, op muziek van Ten Holts Canto Ostinato.
 
Aart Bergwerff studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs bij Marie-Claire Alain en in Noord-Duitsland bij Harald Vogel.
Zijn studie bij Alain in Parijs sloot hij af met het behalen van de Prix de Virtuosité.

Hebb Duo - Prikkeloverdracht

Wegens onvoorziene omstandigheden is Sergey Arseniev helaas niet in gelegenheid om aan dit concert deel te nemen. Met Izhar Elias en enkele van zijn muzikale vrienden is een zeer waardig alternatief programma opgesteld!

Virtuoze Duo's

Levan Tskhadadze, klarinet
Izhar Elias, gitaar
Fernando Riscado Cordas Jr., gitaar

“a match made in heaven” , volgens Paul Janssen in Luister Magazine

Levan Tskhadadze:
Een van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië.

Pagina's

Abonneren op RSS - Oude Kerk, Voorburg

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed