Franse Kerk, Voorburg

Adres: 
Franse Kerkstraat 24
2271 CN Voorburg

Muzikale ontmoeting met Jan Brandts Buys

Muzikale ontmoeting met de 150 jaar geleden geboren Nederlandse componist JAN BRANDTS BUYS( 1868-1933) in het Huygensfestival tijdens de open monumentendag te Voorburg op 8 september

Het mag redelijk uniek genoemd worden dat hij uit een geslacht voortkwam van vijf generaties componisten.

Op dit programma hoort u spannende,gevoelige en ontroerende liederen van deze componist en  van zijn muzikale familie , gezongen door sopraan Julia Bronkhorst

GEANNULEERD Muzikaal verhaal "Het muziekschilderij" - Roelof Meijer

GEANNULEERD
Muzikaal verhaal voor de jeugd: "Het muziekschilderij" - Roelof Meijer
Is het je wel eens opgevallen hoe belangrijk muziek in een spannende film is? In deze workshop maak je samen met Roelof Meijer muziek bij een verhaal.
Aan het eind wordt het verhaal met de muziek opgenomen zodat je later nog eens terug kunt luisteren wat wij met elkaar gemaakt hebben.
Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8-10 jaar.

Interactieve jeugdvoorstelling "Met opa door Europa" - 't hART

Interactief kinder concertprogramma ‘Met opa door Europa’ van Muziek&Theater ’t hART in Voorburg is speciaal ontwikkeld voor de 11de editie van het Huygensfestival. Het is een spannende muzikale tijdsreis die een brug slaat tussen diverse stijlen en culturen binnen Europa. Er zal muziek klinken van liefst 11 Europese landen, zowel klassiek als musicals, sprookjes- en tekenfilmmuziek, dansmuziek en kinderliederen. Het is samen leren, zingen en lachen. En… zoals altijd bij ’t hART kunnen de kinderen ook leuke prijzen winnen!

Maeslangen trio en Yvonne Vleeshouwers (sopraan)

Het Maeslangen trio bestaat uit Myriam Mousset, viool, Yves verbandt, piano en Edwin Bleichrodt, cello. Het trio is opgericht in 2011 tijdens een muziekweek in Malonne, België, en treedt sindsdien regelmatig op. Myriam Mousset studeerde viool aan de conservatoria van Utrecht, Rotterdam en Brussel. Zij speelde in een aantal orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest, en in kamermuziekensembles, waaronder het Sorores ensemble. Yves Verbandt studeerde piano bij André de Groote aan het Brussels conservatorium. Hij begeleidt veelvuldig zangers en strijkers.

Ten Strings en leerlingen Vioolschool Voorburg

Cora Hildering is als violiste actief in diverse klassieke ensembles en te vinden in begeleidingsorkesten van verschillende koren en artiesten. Hans Voogt is een gitarist die zijn sporen verdiend heeft in zowel de klassieke als de lichte muziekwereld. Hij begeleidt veel artiesten en speelt in diverse orkesten en musicalproducties. Al deze ervaringen bundelen wij in het duo Ten Strings.

Ook speelt Cora Hildering vandaag met enkele geselecteerde leerlingen van haar Vioolschool Voorburg.

De leerlingen heten:

Fagerhult ensemble (Miniopera)

Het Fagerhult gezelschap voert zaterdag 9 september 17:00-18:00 in de Franse Kerk te Voorburg de opera 'Op weg van Venetië naar Padua' uit. De opera staat onder leiding van Julia Bronkhorst, de begeleiding is in handen van Pablo Escande, piano.
Zoals bij veel opera's is het verhaal van deze opera bizar te noemen, een verhaal vol verrassingen! Het gaat - natuurlijk - over aloude thema's als liefde en hartstocht, jaloezie en afgunst, verwijdering en verzoening.... Een blauwe verlichte walvis speelt een belangrijke rol....

REVOLVE

REVOLVE maakt muziek! Geen klassiek, pop, jazz, wereldmuziek, lounche, avantgarde, soundscapes, enz. Nee, muziek! Invloeden uit alle stijlen komen samen in de uitsluitend eigen composities van REVOLVE. De grenzen vervagen en wat er overblijft is: muziek!

REVOLVE bestaat uit:

Justyna Briefjes viool

Natasza Kurek stem

Roelof Meijer contrabas, gitaar en meer

Petra Wolters fagot, piano en meer

Abonneren op RSS - Franse Kerk, Voorburg

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed