Jeugdorkest - Dirigent - Wim Steinmann

Het gelegenheidsorkest van de verschillende internationale Stedenbanden en de winnaars van de Voorburgse Talentenloods (ensemble Prima Vera) zullen samen een concert geven in de Oude Kerk in Voorburg onder leiding van de befaamde dirigent Wim Steinmann.

De jeugdige talenten worden tijdens het festival weekeinde ook gecoached door de ervaren musici Justyna Briefjes en Petra Wolters, zij hebben bezoekers van het Huygensfestival in 2017 ook al laten genieten van hun optreden met het REVOLVE ensemble en als coach tijdens de masterclass voor de jeugd!

Op het programma staan onderdelen van Dvoraks' Nieuwe Wereld (4e deel), Smetana's beroemde Moldau en als afsluiting de Europese Hymne!

Het Hongaarse jeugdkoor zal ook een speciaal programma verzorgen:

  • Zoltán Kodály: Geneva Psalm 33 (33. Genfi zsoltár)
  • Zoltán Kodály: Katalinka
  • Béla Bartók: Letter to the ones back Home (Levél az otthoniakhoz)
  • József Karai: Jumping dance (Ugrótánc)
  • Árpád Balázs: Elderflower (Bodzavirág)
  • Zoltán Kodály: Evening Song (Esti dal)

Over Wim Steinmann

Wim Steinmann is artistiek leider en dirigent van Domestica Rotterdam, bestaande uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Aan dit orkest was hij ruim 44 jaar als piccolospeler/fluitist verbonden. Hij volgde conducting masterclasses bij Valery Gergiev, Ilja Moesin, Jorma Panula en Anton Kersjes. Wim dirigeerde de wereldpremières van de opera Kwasi & Kwame, de zwarte met het witte hart van Jonathan Dove/Arthur Japin, en Rembrandts Spiegel van Peter Greenaway/Vincent van Warmerdam. Hij maakte in 2003 zijn operadebuut met Menotti’s The Telephone en The Medium. Daarna volgde Viva La Mamma van Donizetti. Tijdens onder meer de Rotterdamse Operadagen dirigeerde hij bij Opera OT een geënsceneerde Le vin herbé van Frank Martin.

Wim was gastdirigent bij het Limburgs Symfonie Orkest, het Nederlands Symfonie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en zijn ‘eigen’ Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2015 debuteerde hij bij het Bangkok Symphony Orchestra; daar zal hij in 2016 wederom dirigeren. In 2009 startte in de Laurenskerk Rotterdams een serie geënsceneerde concerten met renaissance muziek en barokmuziek, Lof & Lust in de Laurens, een samenwerking van de Laurenskerk en Domestica m.m.v. Codarts, Hofplein en Prinses Christina Concours. In het seizoen 2015-2016 is het thema De Vier Jaargetijden, met muziek van onder anderen Vivaldi en Bach.

Datum en tijd:
zo, 09/09/2018 - 13:00 t/m 14:00

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed