Super toy collider piano

Muziek ontmoet computertechniek. Felipe Ignacio Noriega (computerprogrammeur) and Anne Veinberg (pianiste, live coding).

Felipe Ignacio Noriega en Anne Veinberg werken al enkele jaren samen als “Off<>zz”, waarbij zij de combinatie van live-coding en piano hedendaagse muziek exploreren. Zij hebben opgetreden bij verschillende festivals, conferenties en “happenings” van Nederland tot Korea en Canada. Sinds maart 2017 zijn ze bezig met een nieuw project: CodeKlavier. Door het CodeKlavier systeem kan een pianist zelf live-coden door het piano spel. De CodeKlavier was winnaar van de Uncaged::Conlon Keyboard Composition Competition in 2017 en was met de beste student submission toegekend tijden de International Computer Music Conference in Daegu 2018. De CodeKlavier wordt ondersteund door het Stimulering Fonds NL en privé sponsors.

Felipe Ignacio Noriega (1982) is een componist, programmeur en laptop-kunstenaar, in Mexico City geboren. Hij woont en werkt in Amsterdam sinds 2009. Hij doet mee met verschillende samenwerkingsverbanden met als rode draad het gebruik van codering en technologie.

Felipe Ignacio ontving de 1e prijs voor de compositie competitie van de Tromp Percussion Festival Eindhoven (2010) en hij ontving de Publieksprijs van de 2scoreMusicTheater competitie in Enschede (2012) voor zijn debuut-opera ‘LAKE’. Hij ontving zijn Master voor compositie met Cum Laude van het Conservatorium van Amsterdam in 2013. Hij is de componist-winnaar van de Young Artist Fund Amsterdam 2015 en ADE SoundLab 2016.                                                                     

Anne Veinberg is een Australische pianist, woonachtig in Nederland. Zij is een veelzijdige, klassieke pianist die speelt in binnen- en buitenland als solist, improvisor en ensemble speler. Anne heeft een passie voor muziek van en voor vandaag. Zij heeft regelmatig samenwerkingen met componisten, acteurs en technologen om nieuwe werken en muzikale ervaringen te ontwikkelen. Momenteel werkt zij aan een promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden onder het docARTES-programma over het combineren van piano met live coding. Anne heeft een Yamaha-vleugel in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De vleugel behoort tot de collectie ‘Willem G. Vogelaar”.

 

Datum en tijd:
za, 09/08/2018 - 14:00 t/m 15:00

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed