8, 9 en 10 September 2017

Huygensfestival editie 2017.

Archief: 
1

Open Orgeldag en The Hague Hungarian Choir

Op zaterdag 9 september is de Oude kerk overdag geopend voor een Open Orgeldag.

- Orgelspelen op het grote historische orgel in de Oude Kerk van Voorburg voor amateurs.

Op Monumentendag, zaterdag 9 september a.s. is het ook “open orgeldag”. Voor amateurs die een keer op een groot orgel willen spelen is dit de gelegenheid om hier gebruik van te maken.

Om zeker te weten dat er tijd voor u beschikbaar is, is het aan te bevelen u van te voren hiervoor op te geven. Het spelen deze dag is gratis.

Maeslangen trio en Yvonne Vleeshouwers (sopraan)

Het Maeslangen trio bestaat uit Myriam Mousset, viool, Yves verbandt, piano en Edwin Bleichrodt, cello. Het trio is opgericht in 2011 tijdens een muziekweek in Malonne, België, en treedt sindsdien regelmatig op. Myriam Mousset studeerde viool aan de conservatoria van Utrecht, Rotterdam en Brussel. Zij speelde in een aantal orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest, en in kamermuziekensembles, waaronder het Sorores ensemble. Yves Verbandt studeerde piano bij André de Groote aan het Brussels conservatorium. Hij begeleidt veelvuldig zangers en strijkers.

Ten Strings en leerlingen Vioolschool Voorburg

Cora Hildering is als violiste actief in diverse klassieke ensembles en te vinden in begeleidingsorkesten van verschillende koren en artiesten. Hans Voogt is een gitarist die zijn sporen verdiend heeft in zowel de klassieke als de lichte muziekwereld. Hij begeleidt veel artiesten en speelt in diverse orkesten en musicalproducties. Al deze ervaringen bundelen wij in het duo Ten Strings.

Ook speelt Cora Hildering vandaag met enkele geselecteerde leerlingen van haar Vioolschool Voorburg.

De leerlingen heten:

Kimiko Ishizaka

Internationaal bekende pianiste, en erkend Bach en Chopin specialiste, Kimiko Ishizaka speelt op 9 september Die Kunst der Fuge van JS Bach.

Zij speelt dit werk later dit jaar in de gloednieuwe Elbphilharmonie in Hamburg en in Carnegie Hall in New York.

Haar eerdere uitvoeringen en opnames van Bach's Goldberg Variaties en het Wohltemperierte Klavier (eerste boek) werden door de internationale pers zeer lovend ontvangen:

Donald Rosenberg, Gramophone Magazine

Pagina's

Abonneren op RSS - 8, 9 en 10 September 2017

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed