Fagerhult ensemble (Miniopera)

Het Fagerhult gezelschap voert zaterdag 9 september 17:00-18:00 in de Franse Kerk te Voorburg de opera 'Op weg van Venetië naar Padua' uit. De opera staat onder leiding van Julia Bronkhorst, de begeleiding is in handen van Pablo Escande, piano.
Zoals bij veel opera's is het verhaal van deze opera bizar te noemen, een verhaal vol verrassingen! Het gaat - natuurlijk - over aloude thema's als liefde en hartstocht, jaloezie en afgunst, verwijdering en verzoening.... Een blauwe verlichte walvis speelt een belangrijke rol....
Deze muzikale boottocht is een zogenaamde opera pastiche: mooie aria's, duetten en ensembles van diverse componisten (o.a. Vivaldi, Bach, Bellini, Bizet) zijn samengebracht tot een nieuw verhaal. De opera is gebaseerd op de madrigalenopera 'Barca di Venezia per Padova' (1605) van Adriano Tommaso Banchieri, waaruit het ensemble diverse madrigalen zingt. Daarnaast worden meerdere composities van Pablo Escande ten gehore gebracht. 
De opera is geschikt voor alle leeftijden. 

Het Fagerhult gezelschap bestaat uit ervaren zangers, (oud)leerlingen van Julia Bronkhorst. 
De première van de opera 'Op weg van Venetië naar Padua' door het Fagerhult gezelschap vond in 2016 plaats in Zweden. In januari 2017 volgde een tweede uitvoering in Voorburg.

Datum en starttijd: 
zaterdag, september 9, 2017 - 17:00 t/m 18:00

Locatie

Locatie Adres
Franse Kerk, Voorburg
Franse Kerkstraat 24
2271 CN Voorburg

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed