Duo Cicogna

Muziek van Huygens, Mozart en Brahms, Stephanie Gericke, mezzosopraan en Akemi Alink, piano

Akemi Alink  is in Japan geboren. Op driejarige leeftijd kreeg ze haar eerste muziekles. Twee jaar later begon ze met piano. Haar docenten waren Junko Otake, Mitsuko Oguchi, Dina Joffe en Vadim Sakcharov. In St. Petersburg kreeg ze les van Oleg Malov en Pavel Egorov. Zij nam ook deel aan meestercursussen van o.a. Lazar Berman, Victor Merzhanov en Natalia Trull.
In 2001 kwam ze naar Europa, waar ze samenwerkte met Naum Grubert.
Akemi Alink heeft nationale en internationale pianowedstrijden gewonnen en zij speelde in belangrijke zalen zoals de Suntory Hall en Tokyo Opera City recital Hall. Sinds 2010 speelt ze regelmatig in de Munetsugu Hall in Nagoya.
Akemi speelt solo en ook kamermuziek en ze begeleidt ook zangers. Concerten zijn weer gepland in 2014 in Europa en Japan.
Naast haar optredens is ze ook druk als pianodocente.
Sinds 2013 schrijft Akemi Alink een serie van artikelen "Competition reports from across the world" voor het maandelijkse pianotijdschrijft "Chopin" in Japan. Ze is uitgenodigd als jurylid voor de internationale Stasys Vainiunas Piano and Chamber Ensemble Competition in Lithauen en de Lyon internationale Piano wedstrijd in Frankrijk.

De mezzosopraan Stephanie Gericke werd in Wilhelmshaven (Duitsland) geboren waar zij van haar 5e tot en met haar 19e levensjaar in een koorschool zong.
Na haar studie schoolmuziek aan de „Hochschule für Musik und Theater" in Hannover studeerde zij klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 2003 het Bachelor examen en in 2005 het diploma Master of Music behaalde.
In het verleden is zij lid geweest van verschillende kamerkoren waarmee zij talrijke concerten in binnen- en buitenland gaf en diverse CD-opnames maakte.
Sinds 2001 treedt zij regelmatig op als soliste binnen het genre lied en oratorium. Zij gaf liedrecitals in Duitsland, Nederland en Japan en was o.a. solistisch te horen in de Matthäus-Passion van J.S. Bach met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend, in de Johannes-Passion van J.S. Bach, in de Messiah van G.F. Händel, en in diverse Bach cantates. Sinds 2012 vormt zij met pianiste Akemi Alink het lied duo "Duo Cicogna".
Op het gebied van muziektheater werkte zij mee aan producties van o.a. het Nederlands Vocaal Laboratorium en het Oerol Festival. Zij volgde masterclasses bij Jill Feldman, Ralf Popken, John Bröcheler, Cristina Deutekom en Michael Chance. Sinds 2008 is zij als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Datum en starttijd: 
zaterdag, september 8, 2018 - 15:00 t/m 16:00

Locatie

Locatie Adres
Museum Swaensteijn, Voorburg
Herenstraat 101
2271CC Voorburg

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed