Drie tenoren - Adam Juran / Christopher Bradley / Jean-Ronald LaFond

Adam Juran, Jean-Ronald LaFond, Christopher Bradley, Jean-Yves Cornet

Sinds 1990, toen Pavarotti, Domingo en Carreras optraden aan de vooravond van de wereldbekerfinale in de beroemde Thermen van Caracalla in Rome, hebben Three Tenors-concerten wereldwijd een betoverd en betoverd publiek. Welnu, nu is het de beurt aan Voorburg! Op 8 september om 20.00 uur zullen drie internationale tenoren uit de Verenigde Staten, Haïti en Australië geweldige operaklassiekers en medleys van de populairste liederen ter wereld voor je brengen. Kom luisteren naar favoriete melodieën zoals Nessun dorma, Dein ist mein ganzes Herz en Granada. Dit evenement wordt een onvergetelijke avond die je niet wilt missen!

Datum: 8 september 2018
Locatie: Oude Kerk te Voorburg

Over de Artiesten

Adam Juran

De Amerikaanse tenor Adam Juran staat bekend om zijn warme stem en intense en roerende optredens. Onlangs was hij de Solo Tenor voor het Musica Mallorca's opera gala tijdens het Musikfest im Theater Eichenkranz Gartenreich Dessau-Wörlitz. Hij treed regelmatig op als solo tenor en als solo-artiest in onder andere Brussel, Keulen, Wenen maar ook in Noord-Zweden waar hij meerdere keren heeft opgetreden tijdens het Härnosänd Opera Festival. Recente rollen zijn Hans in Die Verkaufte Braut tijdens het Bethesda Opera Festival in de buurt van zijn woonplaats Washington, DC en Don Jose in Carmen. Deze laatste rol vertolkte hij zowel bij de MetroWest Opera in Boston als bij het dell'Arte Opera Ensemble in New York. Daarnaast speelde hij rollen als Tamino in Die Zauberflöte, Lenski in Eugene Onegin en Alfred in Die Fledermaus. Hij heeft meerdere malen opgetreden als gastartiest bij The Cast, een genre-overschrijdende operaband uit Berlijn. Adam heeft optredens gepland staan in Brussel en over de hele wereld en zingt de rol van Cavaradossi bij het Oper in der Krypta in Wenen.

Christopher Bradley

In 2014 verhuisde de Australische tenor Christopher Bradley naar Berlijn, waar hij naast zijn optredens als solo tenor, werkzaam is als koordirigent en zangleraar van het koor van de Humboldt Universiteit en aan het Georg Friedrich Handel Gymnasium. Chris begon zijn muzikale carrière als jongenskoorlid en zong 13 jaar lang in het gerenommeerde St. James Church Choir in Sidney, waar hij koorleider werd. Hij behaalde zijn bachelorsdiploma voor Classical Voice aan het conservatorium in Sidney en vervolgens zijn mastersdiploma Choral Conducting aan de universiteit van Queensland in Australië.

Als een koortenor is Chris betrokken geweest bij een grote verscheidenheid aan koren en ensembles in verschillende samenstellingen, zowel op professioneel als amateurniveau. Hierdoor heeft hij ruime kennis en ervaring opgebouwd met een breed en uiterst gevarieerd repertoire. Hij is op meerdere tournees geweest in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Als solist schitterde hij in de tenorpartijen van het Requim van Mozart, de Messiah van Händel, Rossini's Petite Messe Solenelle, het Oratio de Noël van Saint-Saëns, Haydn's Schepping en Zeven Laatste Woorden en verschillende cantates van Bach. Als dirigent heeft Chris gewerkt met verschillende ensembles en koren, variërend van kleine kamerkoren tot grote concertkoren waarbij werk a capella, met eenvoudige begeleiding of begeleid door complete orkesten werd uitgevoerd. Op het moment is hij als dirigent verbonden aan het Berlijnse kamerkoor Tonraumfünf10.

Jean-Ronald LaFond

De Amerikaan Jean-Ronald LaFond werd geboren in Haïti. Na een lange carrière als bariton, vond hij zijn roeping als uitvoerder van dramatische tenorpartijen toen hij debuteerde als Canio. Sindsdien heeft hij opgetreden in rollen als Cavaradossi, Don José, Othello en recentelijk als Siegmund. Als bevlogen solist zingt LaFond een uitgebreid repertoire in meerdere talen, voornamelijk Frans, Duits en Spaans. Dr. LaFond is een wereldwijd veelgevraagd zangleraar. Onlangs gaf hij nog masterclasess in Mexico, Oostenrijk, Frankrijk en Piteå in Zweden. Zijn weblog genaamd 'Kashu-do – The Way of the Singer' trekt maandelijks duizenden bezoekers. Hij geeft regelmatig les aan de opera van Gotenburg en leidt de Kapellsberg Opera Studio in het Noord-Zweedse Härnösands Folkhögskola. Hij heeft in zangstudio's verschillende Duitse steden waaronder Berlijn, Keulen en Düsseldorf.

Jean-Yves Cornet
Jean Yves Cornet is een pianist gespecialiseerd in het begeleiden van zangers.  Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel behaalde hij zijn mastergraad begeleiding aan de Guildhall School of Music te Londen.
Hij vervolmaakte zich vervolgens aan de operastudio Londen en werkte samen met tal van dirigenten zoals Mark Sanahan, Sir Mark Elder, Vladimir Jurowski en met zangers waaronder Dame Kiri Te Kanawa en Sarah Walker. Hij werkte in veel operahuizen als ‘chef de chant’ (zangleider)waaronder De Munt, de Opera van Keulen en het Opera Festival van Glyndebourne.
Als repetent werkte hij aan het Oxford Lied Festival, aan het Barbivan Center Londen en aan het Royal Opera House(Covent Garden).
Hij wordt vaak gevraagd als stemcoach en werkt mee aan opera-producties in binnen- en buitenland.

Datum en starttijd: 
zaterdag, september 8, 2018 - 20:00 t/m 22:00

Locatie

Locatie Adres
Oude Kerk, Voorburg
Herenstraat 77
2271 CC Voorburg

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed