Huygensfestival Amuse 2018

Op donderdag 8 maart aanstaande wordt voor de eerste keer de Huygens Festival Amuse georganiseerd. Een muzikaal en gevarieerd voorproefje voor het hoofdgerecht dat dit jaar op 7, 8 en 9 september tijdens het Huygens Festival wordt geserveerd.
De Huygens Festival Amuse vindt plaats in de Franse Kerk in het Huygenskwartier Voorburg en bestaat uit vijf korte en gevarieerde optredens. Hans de Raad, artistiek leider Huygens Festival: ”We hebben burgemeester Tigelaar bereid gevonden om de opening te verzorgen op het kerkorgel van de Franse Kerk, waarmee we ook de link leggen met de Open Orgeldag op 8 september. Daarna hebben we het Hadriani Kwartet bestaande uit vier jonge (strijk)musici. Zij verwijzen naar de samenwerking met de Werkgroep Stedenbanden Hranice uit Tsjechië en de Werkgroep Stedenbanden Konstancin-Jeziorna uit Polen, waarmee we een uitwisseling van jonge musici organiseren. Ook een delegatie van jonge Hongaarse musici zal hieraan meedoen.”
Ook Windkracht 10, dat onlangs een succesvol benefietconcert heeft gegeven in de Oude Kerk, staat op het programma. Hans de Raad: ”Tijdens de Huygens Festival Amuse zal verder The Hague Hungarian Choir optreden. In combinatie met de stedenbanden met Polen en Tsjechië zal de Centraal-Europese muziek op het Huygens Festival in september goed vertegenwoordigd zijn.”
Het meest verrassende deel van de Huygens Festival Amuse is het optreden van CodeKlavier. ”Daar wil ik eigenlijk niet veel over kwijt. Met CodeKlavier leggen we tijdens de Amuse zowel een link met Constantijn als met Christiaan Huygens. Daar moeten de bezoekers zich echt door laten verrassen,” aldus Hans de Raad.
De Huygens Festival Amuse vindt plaats op donderdag 8 maart in de Franse Kerk, Franse Kerkstraat 24 in het Huygenskwartier Voorburg. Zaal open: 19.30 uur. Start programma: 20.00 uur. De toegang is gratis.

Datum en starttijd: 
donderdag, maart 8, 2018 - 20:00 t/m 22:30

Locatie

Locatie Adres
Franse Kerk, Voorburg
Franse Kerkstraat 24
2271 CN Voorburg

Nieuwsbrief

Stay informed on our latest news!

CAPTCHA
Dit is een anti-spam test. Vul svp de weergegeven code in om het formulier te kunnen verzenden.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Abonneren op Huygens Festival Voorburg newsletter feed