Op zaterdag 22 mei 2021 staat de tweede editie van Talentenloods Klassiek op het programma van Theater Ludens in Voorburg. Deze editie van Talentenloods wordt georganiseerd samen met het Huygens Festival, het klassieke muziekfestival dat in het Huygenskwartier in Voorburg plaatsvindt. De inschrijving voor klassieke jeugdensembles die willen deelnemen aan Talentenloods Klassiek is gestart!

Samen musiceren is niet alleen leuk en leerzaam, het is óók een vereiste vaardigheid om deel te kunnen nemen aan het internationaal jeugdprogramma van het Huygens Festival. Het winnende ensemble van Talentenloods Klassiek mag optreden tijdens de opening van het Huygens Festival op 10 september 2021. Daarnaast zal dit ensemble tijdens het festival samen met buitenlandse jeugdensembles het Constantijn Sinfonietta vormen. Dit jeugdorkest zal na drie dagen repeteren onder leiding van dirigente Ali Groen het festival afsluiten met een concert. In 2020 won het jonge ensemble Prima Vista. Voor de Slotavond van Talentenloods zullen twee ensembles worden geselecteerd.

Speel je in een klassiek jeugdensemble, bestaande uit 2 tot maximaal 6 personen, en ben je tussen de 12 en 21 jaar? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te doen met Talentenloods Klassiek op zaterdag 22 mei 2021! Op de website van het Huygens Festival en Talentenloods vind je inspirerende videoregistraties van de Talentenloods Special Klassiek, het openingsconcert van het Huygens Festival en Constantijn Sinfonietta. Elk ensemble speelt tussen de 5 en 8 minuten voor een deskundige jury. Deelname is kosteloos. Vanzelfsprekend volgen we de dan geldende coronamaatregelen, verdere details over deze Talentenloods Klassiek avond zullen daarom later volgen.

Inschrijven kan tot 1 april 2021, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het aanmeldingsformulier op de website van Talentenloods.nl. Via het aanmeldingsformulier kun je je ook opgeven voor de Open Podia Muziek algemeen, Dans of Theater.

Het Open Podium Talentenloods wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Leidschendam-Voorburg.