Het Huygens Festival start sinds de uitwisseling met jeugdensembles uit Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië met de Europese Hymne. Die muziek komt uit het laatste deel van de 9e Symfonie van Beethoven, de ”Ode an die Freude”. Wie kent verder niet de begintonen van zijn 5e Symfonie (’ta-ta-ta-daaaa’)? Maar ook zijn pianowerk ”Für Elise” is natuurlijk zeer bekend. Maar… wie was Elise? Dat is eigenlijk niet bekend. Vandaar een heuse wedstrijd: ”Hoe zie jij Elise als je naar ’Für Elise’ luistert?”.

Huygens Festival 2020: wedstrijd een beeld van Für Elise Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september vindt het Huygens Festival 2020 in het Huygenskwartier Voorburg plaats. Met het gratis toegankelijke festival wordt klassieke muziek onder de aandacht gebracht en breed toegankelijk gemaakt voor het publiek. Nu is 2020 een bijzonder jaar. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar het is ook het Beethovenjaar. Ludwig van Beethoven werd namelijk 250 jaar geleden op 17 december 1770 in Bonn, Duitsland, geboren.

Het Huygens Festival start sinds de uitwisseling met jeugdensembles uit Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië met de Europese Hymne. Die muziek komt uit het laatste deel van de 9e Symfonie van Beethoven, de ”Ode an die Freude”. Wie kent verder niet de begintonen van zijn 5e Symfonie (’ta-ta-ta-daaaa’)? Maar ook zijn pianowerk ”Für Elise” is natuurlijk zeer bekend. Maar… wie was Elise? Dat is eigenlijk niet bekend. Vandaar een heuse wedstrijd: ”Hoe zie jij Elise als je naar ’Für Elise’ luistert?”

Laat je creativiteit de vrije loop! Van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot hiphop-versie. De maximale maat van je creatieve (niet bederfelijke) uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Er zijn twee leeftijdscategorieën: 4-12 en 13-18 jaar. Stuur je inzending vóór 31 augustus aanstaande in onder vermelding van Huygens Festival ”Für Elise” Digitale bijdragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overige bijdragen worden gestuurd naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam.
Inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak: 06 49059596.

Deze wedstrijd organiseert het Huygens Festival samen met de Mobiele Kunstbrigade, Lionsclub Voorburg ”Prinses Marianne”, Theater ’t hART en het Ondernemersfonds Huygenskwartier.

Er is natuurlijk ook een jury die de inzendingen zal beoordelen. De jury is breed samengesteld en bestaat uit: Jobine Siekman (artistiek leider Huygens Festiva)l, kunstenares Marianne Blokland, filmer en duizendpoot Ab Smit en D66 raadslid Charlotte Bos met een passie voor poëzie en literatuur. Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier is juryvoorzitter.

De prijsuitreiking vindt plaats op 4 of 5 september. De mooiste inzendingen zullen worden getoond bij winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg. Op YouTube zijn uitvoeringen van Für Elise te vinden. Tijdens de Zomerkunstweek, die de Mobiele Kunstbrigade organiseert, zal Nadina Askarova ”Für Elise” ook spelen om nog meer inspiratie op te doen. De Zomerkunstweek is van 20-24 augustus voor kinderen van 7-13 jaar. Meer info en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..