Creatiewedstrijd Fur Elise

In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden en is het officieel ‘Saint Saëns Jaar’. De creatiewedstrijd ‘Für Elise’ heeft dan ook één van de werken van deze componist als uitgangspunt en wel ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval der Dieren.

Nieuw dit jaar is dat naast kinderen en jeugd nu ook volwassenen worden uitgenodigd om mee te doen aan deze creatiewedstrijd. De maximale maat van je creatieve uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Stuur je inzending vóór 27 augustus 2021 aanstaande in onder vermelding van Huygens Festival ”Für Elise”.

Is je bijdrage digitaal? Stuur hem dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Anders kun je je bijdrage sturen naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. Inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak: 06 49059596.

De inzending dient voorzien te zijn van naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer.

Deelname aan de wedstrijd betekent automatisch dat de ingezonden kunstwerken ook via (social) media gedeeld mogen worden. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van voorzitter Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier. De prijsuitreiking vindt plaats in september 2021. De winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg stellen prijzen en hun etalages beschikbaar voor de mooiste inzendingen.

Ter inspiratie brengt de volgende link je bij een opname van de huispianiste van het het Huygens Festival, Nadia Askarova van Theater ‘hART’.

Opname Nadia Askarova

Op YouTube zijn meer uitvoeringen van St Saëns ‘Aquarium’ te vinden. Tijdens de Zomerkunstweek, die de Mobiele Kunstbrigade organiseert, zal Nadia Askarova ‘Het Aquarium’ ook live spelen en er over vertellen om nog meer inspiratie op te doen. De Zomerkunstweek is van 23 - 27 augustus voor kinderen van 7-13 jaar. Meer info en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze wedstrijd organiseert het Huygens Festival samen met de Mobiele Kunstbrigade, Lionsclub Voorburg ”Prinses Marianne”, Theater ’t hART en de Ondernemers van het Huygenskwartier.

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september vindt het Huygens Festival 2021 in het Huygenskwartier Voorburg plaats. Met het gratis toegankelijke festival wordt klassieke muziek onder de aandacht gebracht en breed toegankelijk gemaakt voor het publiek.

In 2020, het ‘Beethoven Jaar’ ter gelegenheid van Ludwig van Beethoven’s 250ste geboortejaar, is de eerste creatiewedstrijd ‘Für Elise’  geweest met als thema; Hoe zie je Elise voor je als je naar ‘Für Elise’ luistert. Kinderen en jongeren werden uitgenodigd hun creativiteit de vrije loop te laten. Van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot hiphop-versie. Er waren vele prachtige inzendingen en deze werden tentoongesteld in de etalages van het Huygenskwartier.