Het Open Podium Special Klassiek was donderdag 16 januari een avond vol ensembles.

Het samenspel van de broers Kevin en Kenneth Laban op piano en dwarsfluit reikte verder dan plezier. Dasha Serck liet met haar pianobegeleiding van Tijmen Weijermars op klarinet een nieuwe kant van zich zien.

'Romance for piano six hands’ van Rachmaninov gespeeld door Anna Abesadze, Eran Heyman en Christopher Warren raakte rechtstreeks het hart. Maar het was Prima Vista met Dasha op viool, Tijmen op klarinet en Eran op de piano die de Huygensprijs in ontvangst mochten nemen: een speciale plek in het Huygensprogramma van 11-13 september. 

Juryvoorzitter Ali Groen sprak niet alleen de keuze uit namens haar medejuryleden Mikhail Zemstov en Roos Hoogakker, maar gaf ook waardevolle aanwijzingen. Special guest Arthur Klaassens, hoboïst, liet zien hoe hij zich ontwikkeld heeft tot professioneel musicus. 

Na de pauze traden vijf solisten op en een vocaal ensemble. Jurylid Peter le Feber stelde een nieuw ensemble samen van de solisten Casper Bleichrodt (15) - fagot, Annabel Beckers (16) - hobo en Yasumi Meijer (13) - piano en laat deze als ensemble optreden op de Slotavond Talentenloods. 

Ook gitariste Judit Visegradi en celliste Olivia Muis kregen lovende woorden. Tot slot werd een aanstekelijk ‘Kattenduet’ van Rossini uitgevoerd door Ellen van den Berg (sopraan), Gabriëlle Sturrus (mezzo) met Bart van den Bos op de piano. 

Een groot applaus klonk.

Bron: Het Krantje Online